søndag den 26. januar 2014

Santos triumferede igen i Brasiliens største talentturnering

Talentfabrikken i Santos sluttede øverst i den prestigefyldte U20-talentturnering Copa São Paulo de Júnior med en sejr på 2-1 over Corinthians i lørdagens finale foran 28.438 betalende tilskuere på Pacaembu.

Diego Cardoso og Serginho sørgede for en halvtidsføring på 2-0 til 'O Peixe' (Fisken), mens den 16-årige angriber Malcom bragte spændingen tilbage i matchen med sin reducering et kvarter før tid. Corinthians jagtede desperat en udligning til sidst, og chancerne var der også. Især må den indskiftede colombianske angriber Brayan ærgre sig over en kæmpe brandert til allersidst i kampen.

Santos red dog stormen af og vandt fortjent titlen for andet år i træk og for tredje gang i alt. Klubben fra havnebyen vandt alle sine otte kampe, og de har levet fuldt op til de store forventninger man har til Neymars efterfølgere om offensiv fodbold. 'O Peixe' blev således det mest scorende hold med 29 fuldtræffere, og så havde man i angriberne Stéfano Yuri og Diego Cardoso to af turneringens mest målfarlige herrer med 9 kasser hver. 

Dette års Copa São Paulo blev en glimrende propaganda for brasiliansk talentfodbold, og vi fik stiftet bekendtskab med nogle profiler, som om to år måske kommer til at spille OL-fodbold i Rio de Janeiro. U21-landstræneren Alexandre Gallo har fulgt med fra sidelinjen, og han nævnte efter finalen Santos-spillerne Stéfano Yuri og Daniel Guedes samt Corinthians-angriberen Malcom som talenter, som er kommet på bloggen efter en flot turnering.

Det brasilianske U21-landshold spiller testkamp mod Mexico den 26. januar, og der er ingen fra finaleholdene, som er udtaget til truppen. Det er til gengæld spillere som Boschilia fra São Paulo samt Palmeiras-backen Matheus Müller, som begge spillede fremragende ved dette års Copa São Paulo. Kampen mod Mexico er første trin i raketten frem mod OL 2016, og Alexandre Gallo har et spændende materiale at arbejde med.

Se højdepunkterne fra Corinthians - Santos

Serginho (i midten) fejrer hvad der viste sig at være det afgørende mål (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar