torsdag den 15. august 2013

Daniel Alves sænkede sit eget Brasilien

Brasilien fik brudt sin flotte serie på seks sejre i træk, da "A Seleçao" tabte onsdagens testkamp i Basel med 1-0 til værterne fra Schweiz.

Daniel Alves stod for matchens eneste mål, da Barcelona-backen headede bolden i egen kasse i starten af 2. halvleg. Holdene havde byttet banehalvdel i pausen, men det havde Daniel Alves tilsyneladende glemt i farten. Hovedstødet fejlede intet, men det var retningen til gengæld.

Brasserne var bedst i 1. halvleg, hvor Paulinho var tættest på scoring med et hovedstød på overliggeren. Hulk og Oscar havde også nærgående forsøg, og så skal det også lige med at Neymar blev snydt for et straffespark.

Schweizernes bedste forsøg i de første 45 minutter kom fra fødderne af Shaqiri og Xhaka, som fik testet Jefferson i det brasilianske mål med et par giftige langskud. Botafogo-keeperen havde fået chancen i buret på bekostning af Julio César, hvis klubfremtid endnu er usikker.

Schweiz var til gengæld klart det bedste hold efter pausen, hvor Ottmar Hitzfelds mandskab kom til de største og fleste chancer (6-1) mod et brasiliansk landshold, der var gået helt i stå. På den led var hjemmeholdets sejr helt i orden.

Det var brassernes blot andet nederlag under Luís Felipe Scolari efter at den rutinerede træner overtog tøjlerne i det nye år. Det var til gengæld første gang, at det nye hold måtte gå fra banen uden at score.

Brasilien skal i aktion i næste måned, hvor der er planlagt to landskampe. Den 7. september kommer VM-klare Australien på besøg på Estádio Mané Garrincha i Brasília, og bare tre dage efter møder Neymar & Co. Portugal på neutral bane i Boston, USA.